2018
21 Jan

Geslaagde editie Midwinterloop Diepenveen 2018

foto Midwinterloop Diepenveen januari 2017

21 Januari jl. werd de 41e editie gehouden van de DSC Midwinterloop. De hardloopwedstrijd wordt elk jaar op de 3e zondag van januari georganiseerd door de Diepenveense Sportclub en voert door de prachtige bossen van landgoed de Hoek en het Kolkbos te Diepenveen. Voorafgaand aan de Midwinterloop vond de Kidsrun op het DSC Sportcomplex plaatst voor kinderen van de basisschool.

Zo’n 60 kinderen begonnen met een gezamenlijke warming-up verzorgd door Run 2B FIT. Als eerste gingen de jongste kinderen uit groep 1 en 2 enthousiast van start. Zij liepen een afstand van 300 meter, een rondje om het voetbalveld al dan niet vergezeld door ouders en begeleiders. Daarna waren de oudere kinderen aan de beurt. Afhankelijk van leeftijd gingen zij fanatiek van start voor de 600 en 1200 meter, natuurlijk aangemoedigd door vele supporters. Er werd gestreden tot aan de finish, waar sommige deelnemers net op de eindstreep in de sprint werden verslagen. De nummers 1, 2 en 3 van elke categorie werden onthaald met een roos, beschikbaar gesteld door bloemist Flierman. Totaal leverden 60 kinderen een sportieve prestatie en ze werden daarvoor allen beloond met een flesje drinken en een medaille.

Om 13.00 uur stonden 174 deelnemers aan de start van de Midwinterloop voor een run over 4,5 km, 7 km, 10 km en 15 km. Door de storm van de afgelopen week, die ook de Diepenveense bossen teisterde hadden de parcoursbouwers hun handen vol om de route goed begaanbaar te maken. Veel dank is verschuldigd aan de medewerkers van Stichting IJssellandschap, die volop in de weer waren geweest met het ruimen van takken en omgevallen bomen die de routes blokkeerden. Mede door hun inzet konden de verschillende afstanden met enkele kleine aanpassingen goed worden gelopen en ondervonden de lopers, behalve een soms wat drassige ondergrond, geen hinder. Gelukkig waren de weersomstandigheden tijdens de Midwinterloop prima, het was droog en de zon liet zich zien. De lopers genoten mede daardoor van het parcours en werden er scherpe tijden neergezet.

De Midwinterloopcommissie heeft samen met zo’n 40 vrijwilligers weer alles in het werk gesteld om e.e.a. goed te laten verlopen en DSC kan dan ook terug kijken op een zeer geslaagd hardloopevenement.

Actueel

Foto's en uitslagen

Deel op Social media